Jouw buik zit al vol

Ik kan redelijk jaloers toezien hoe er jonge moeders zijn die gelijk na hun bevalling weer terug in hun oude kleren passen. Waarbij er geen sprake is van zwembandjes, buikjes en een onderkin. Ik vind het natuurlijk geweldig voor ze, maar ik zou best een klein beetje van hun talent erbij willen hebben.

Helaas dat heb ik niet, en daarnaast moet ik er keihard voor werken om op gewicht te blijven. Mijn schildklieraandoening heeft daar een dikke vinger in de pap. Maar ook de onregelmatigheid van het sporten. Met twee kinderen, waarvan een nog thuis, en een fulltime werkende vader heb ik namelijk niet altijd de mogelijkheid om weg te gaan.

Vanochtend had ik mazzel. Man was vrij dus na het wegbrengen van de oudste naar school gelijk maar even een rondje gerend. Dat ging moeizaam (mijn rug speelde een beetje op omdat die spieren ook niet meer zijn, wat ze geweest zijn. Ik heb mezelf voorgenomen weer te gaan planken) Ik kan bijna niet wachten tot de jongste ook naar school gaat, want dan kan ik dit twee- of driewekelijks doen.

Omdat ik ging rennen besloot ik nog niet te eten. Het loopt lekkerder op een nuchtere maag. Mijn oudste zoon had zijn eten, maar deed er weinig mee dus ik vroeg hem om te eten, want je moet wel een volle buik hebben voordat je naar school gaat. Hij vroeg: “maar mama waarom eet jij dan niet?” Dus ik uitgelegd dat ik eerst ging rennen en daarna pas eten. Hij keek me aan en zei: “Ja, want jij hebt al een volle buik.” Bedankt zoon, dat je de vinger weer eens op de zere plek legt…….

Jouw buik zit al vol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s