Gebroken nachten

Iedere nieuwe ouder leert hoe het is om te leven op gebroken nachten. In het begin zijn ze noodzakelijk voor de voedingen. Met een beetje mazzel kom je hier geleidelijk uit. Dat hadden wij met onze eerste. Met de tweede zijn we er echter achter gekomen dat het ook anders kan. Hij heeft meer ‘onrust’.

Het is een heerlijke peuter van 2 jaar die heel expressief is. Dat betekent dat alles in de overtreffende trap gaat. Hij is supervrolijk, megastoer en kan extreem boos of verdrietig zijn. In die bijna 2,5 jaar zijn ook de nachten dat hij doorslaapt te tellen. En dat begint rond 23:00-23:30. Dan heeft hij zijn eerste slaapcyclus erop zitten en wordt hij weer wakker. We hebben hem  dan redelijk snel weer aan het slapen door er even bij te zitten en zijn knuffel aan te geven.

Maar er zijn dus ook wat extremere nachten. Momenteel is mijn man op kamp en ben ik alleen met de twee jongens. Dat ging de eerste nacht goed, maar vannacht was het bal. Om 23:00 kwam mijn peuter, en die had ik relatief snel weer in slaap. Maar iets zat hem in de weg. Tot 1:00 was er af en aan iets aan de hand en dus besloot ik na een paar bezoekjes hem naast me neer te leggen. Dan slaap hij vaak wel goed. En  dan maak ik toch wat uurtjes. Helaas, om 03:00 schrok mijn 5-jarige kleuter wakker van een nachtmerrie. Er zat een clown op zijn kamer (ik heb dus een hekel aan clowns…..) Ik heb een half uurtje met hem liggen kletsen en gezegd dat hij toch echt even moest gaan slapen. Toen hij weer rustig was kon ik ook terug mijn bed in. Tot 05:00, weer een droom. Ik heb eieren voor mijn geld gekozen en ook mijn kleuter bij mij in bed gelegd.

Om 07:00 ging de wekker. Met misschien een paar uurtjes slaap verdeeld over de hele nacht was het tijd om de oudste klaar te maken voor school. Maar die was dus met geen mogelijkheid wakker te krijgen. Om 07:20 vond ik het genoeg en heb ik alles licht gemaakt. Toen de twee jongens door hadden dat ze allebei in mama’s bed lagen moest er even uitgebreid geknuffeld worden met elkaar. Die liefde voor elkaar maakte veel goed. Maar het wordt een lange dag vandaag. Ik ben blij als papa weer thuis is!

Gebroken nachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s