Carnaval vieren

Het is Carnaval. En sinds een paar jaar woon ik in een dorp waar dit fanatiek gevierd wordt. Waar ik eerst op plaatsen woonden waar het bijzonder was als je meeliep met de optocht, is het hier bijna bijzonder als je niet meedoet. Ik verwacht dus ook dat de jongens als ze groter zijn vanzelf bij een vriendengroep terecht komen die meedoet. Maar voorlopig zijn ze dus overgeleverd aan papa en mama (wij dus).

Wij hebben de optocht op zondag alleen bekeken. Voordeel, het opstellen van de wagens is bij ons voor de deur dus we hadden een goede plek om te schuilen voor de regen. Daarna door naar het buurthuis (in de volksmond Buurthuus). En vanaf toen hebben we de jongens bijna niet meer gezien, nou ja van afstand. Waar onze kleuter het druk had met al zijn klasgenootjes die er waren, was dreumes druk met de confetti en nieuwe vrienden maken (zowel groot als klein) want met zijn net 2 jaar weet hij precies hoe hij alles voor elkaar moet krijgen.

Resultaat van een middagje carnaval voor onze dreumes: twee zakjes chips, een handje nootjes, mogen slaan op de grote trom (maar dat was toch te spannend), een badeendje en hand-in-hand lopen met de mooiste meisjes in de zaal. Hij had dus geen tijd om iets te komen drinken bij papa en mama. (tja, die ziet hij normaal toch de hele dag). Het is nu middag. We zouden over een uurtje weer naar een optocht kunnen gaan. Deze keer bij het buurstadje. Ik denk er nog heel even over na, want ik geloof nooit dat het leuker wordt dan gisteren….

 

Carnaval vieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s