Ook naar de WC!

Onze kersverse peuter verbaasd ons. Toen hij nog geen twee jaar was poepte hij per ongeluk op de WC. Hij zat in bad, had hoge nood, en mijn man zette hem razendsnel op de WC. Dat vond hij geweldig. Niet eng, maar heel grappig. Wat nu betekent dat hij graag naar de WC gaat. Inmiddels is hij net twee en plast hij iedere keer als we hem op de wc zetten. Iets waar wij echt nog niet mee bezig waren, maar wat nu wel heel realistisch wordt: zindelijkheidstraining. In dit geval gaat hij sneller dan wij.

Mijn bedoeling was om in de zomer te gaan proberen. Lekker in zijn blote billen rond laten lopen met een potje in de buurt. Maar het de gaat aangepast worden. We gaan hem nu maar op  gezette tijden op de WC zetten en dan ben ik benieuwd waar dit toe leidt. Hij vindt de WC in ieder geval razend interessant. Pakt zelf een papiertje om te poetsen en wast zijn handen. Spiegelgedrag aan zijn grote broer natuurlijk. Maar in dit geval wel heel handig.

Waar ik bij de oudste nog bepaalde wanneer de zindelijkheidstraining begon (en deze moest uitstellen omdat hij er echt nog geen zin in had) heeft peuter bepaalt dat hij er klaar voor is. Nu is het aan ons om door te pakken en wie weet, zeggen we de luiers veel sneller vaarwel dan gedacht. Wanneer was jou kindje zindelijk en kostte het veel moeite of ging dat heel vlot?

Ook naar de WC!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s