Het kinderfeestje

Het is zover! Het allereerste kinderfeestje komt er aan. Onlangs is de jongste 2 jaar geworden. (Ik heb nu dus een kleuter en een peuter in huis) En dat is allemaal nog vrij rustig. Gewoon zijn verjaardag vieren op de dag zelf en trakteren op het Kinderdagverblijf. Maar over een maand is het de beurt aan de oudste. En met zijn vijfde verjaardag in het verschiet komt er ook het eerste kinderfeestje aan.

Terwijl mijn man een avondje schaatsen is, ga ik me dus maar eens verdiepen in het fenomeen kinderfeest. Op welke dag, van hoe laat tot hoe laat, en hoe ver van tevoren geef je de uitnodigingen mee? O ja, ook nog: hoe zien die er uit, en deel je die uit in de klas of is dat ‘not done’ en bezorg je ze (voor zover de adressen bekend zijn) bij de kinderen thuis?

Ik ben mijn kleuter alvast aan het ondervragen wie hij graag wil uitnodigen. Momenteel hebben we het aantal nog niet vastgesteld. Hoewel ik ook al hoorde dat er ouders zijn die de leeftijd van het kind aanhouden voor het aantal kinderen. Is ook een mooie gedachte. We hebben al wel een idee voor het feestje zelf: gewoon lekker apenkooien in een gymzaal. Ik denk dat Pinterest de komende tijd mijn beste vriendin gaat zijn. Op zoek naar leuke uitnodigingen, traktaties en misschien zelfs wel versieringen of verkledingen.  Maar mocht jij dit lezen en goede ideeën hebben….ik hoor ze graag!

Het kinderfeestje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s