Sinterklaasstress

Wauw! Ook hier is het toegeslagen: de Sinterklaasstress. Ik vond dat het tot nu toe altijd wel mee viel. Maar wat een verschil nu onze kleuter op school zit. Sinterklaas is drie weken in het land en ik begrijp nu maar al te goed dat er ouders zijn die dat wel errug lang vinden!

Waar we tot nu toe maar een paar momenten met deze bijzondere man hadden, wordt onze kleuter nu elke dag met Sinterklaas geconfronteerd. Hij zal uiteraard zelf zeggen dat dit superleuk is. Maar daar dacht ik halverwege deze week wel even anders over. Ik merkte al dat hij moe oogde, zelf zei hij ook al verschillende keren dat hij moe was. En toch was er niets anders aan de routine rondom schoolweken. Hij slaapt goed, gaat op tijd naar bed en heeft het naar zijn zin op school.

Maar toch merk je dat hij met zijn gedachten heel erg bij de Sint en zijn Pieten zit. Vanuit het niets zingt hij de hele dag Sinterklaasliedjes, hij is buitengewoon onder de indruk van de viering op mijn werk en natuurlijk moeten we iedere avond het Sinterklaasjournaal kijken. Maar hij klaagt niet over spanning. Nee, dat kwam er deze week op een andere manier (letterlijk) uit. Na een schooldag en Sinterklaasviering op mijn werk werd het hem teveel. ’s Avonds hoor ik hem vanuit zijn bed roepen. ‘ Mama ik moet spugen’. Nou, dat had hij dus al gedaan. Hij was zo van slag, dat hij de volgende ochtend niet eens meer wist welke cadeaus hij en zijn broertje hadden gekregen (de verwondering van opnieuw het speelgoed zien was wel grappig. Net alsof hij voor de tweede keer het cadeau had gehad).

Vandaag ziet hij Sint en zijn Pieten weer, bij de familie. Ik probeer nu alles daaromheen zo tam mogelijk te doen. Geen speelafspraakjes, thuis lekker hangen op de bank en heel veel met papa en mama knuffelen (dat mag nu nog gelukkig). Maar ik kijk al wel uit naar 5 december, nou ja 6 december eigenlijk. Hopelijk is hij er volgend jaar wat beter tegen bestand.

Sinterklaasstress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s