En toen belde de juf

Ben je ooit wel eens gebeld door de leraar van je kind tijdens schooltijd? Bij mij ging vanmiddag rond 12:45 de telefoon. Een nummer uit de buurt. Toen ik opnam hoorde ik aan de kant. “Hoi met de juf van je zoon”. Mijn eerste gedachte was gelijk: dat kan niet goed zijn.  Gelijk daarna: ach misschien wil ze gewoon iets weten. Meer tijd had ik niet om na te denken. De boodschap was als volgt. Er is een botsing geweest en hij is bij zijn mond geraakt. Er was veel bloed, maar bij zijn tanden ziet het er allemaal goed uit. Hij trilt nog wel heel erg.

Gelukkig is het een dag dat ik thuis ben. Ik vraag haar gelijk of dat ze wil dat ik kom. Zij legt de vraag bij mijn zoon neer. Vervolgens hoor ik haar zeggen “hij krijgt weer tranen in zijn ogen”. Ik zeg dat ik er gelijk aan kom. Mijn jongste ligt te slapen, en wij wonen op 3 minuten wandelen van de school. Dus ik vertrek gelijk. Tijdens het lopen bel ik mijn man op om hem het verhaal te vertellen en eventueel stand-by te zetten mocht er iets meer aan de hand zijn.

Bij mijn aankomst gaat de klas net naar binnen waar mijn zoon al zit met de juf. De meiden uit de klas gaan gelijk vragen of hij zich al beter voelt. Later vraag ik aan hem of de kindjes lief voor hem waren. Dat waren ze, en er was ook een kindje geschrokken. Dat was de jongen die betrokken was bij de botsing. Want wat was er gebeurd: die jongen had een schep in zijn hand en niet gezien dat mijn zoon vlakbij stond. Die schep kreeg hij dus hard tegen zijn mond. En dat zal er best even akelig uitgezien hebben.

Thuis controleer ik zijn mond nog een keer. Inmiddels heef hij mij verteld wat er is gebeurd. Hij praat, loopt zelf met me mee (de fiets moest ik aan mijn andere hand meenemen) en zijn tanden zitten stevig in zijn mond. Hij vertelt ook dat hij alleen op zijn mond is geraakt. Niet op zijn neus, voorhoofd of kin. Mijn conclusie is dat zijn lip is opengebarsten, en een lip bloedt erg dus het lijkt al snel heel heftig. Buiten een hele dikke bovenlip is er verder weinig te zien. Na rustig op de bank een filmpje gekeken te hebben, komen de praatjes weer terug. Hij voelt zich weer een stuk beter, en morgen is het gewoon weer school! (hopelijk zonder telefoontje).

En toen belde de juf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s