Kriebelbeestjes

Sorry, bij voorbaat, je gaat namelijk jeuk krijgen als je verder leest. Op de allerlaatste schooldag van het jaar bracht onze kleuter namelijk wat vriendjes mee naar huis. Een hele hoop. Omdat we dit niet snel genoeg doorhadden (het was immers vakantie) waren we binnen ‘notime’ allemaal de klos.

Ik keek raar op toen ik uit mijn haar een klein beestje haalde. Dacht in eerste instantie dat het een vliegje was dat tijdens het fietsen in mijn haar terecht was gekomen. Maar toen ik er nog eentje vond, ben ik mijn man gaan checken. En ja hoor, ook bij hem kroop er wat rond. Net als bij kleuter en onze dreumes. Omdat ik voor dit soort momenten voorbereid wilde zijn had ik al spul in huis. Binnen een uur was iedereen gewassen en gekamd. Behalve ik zelf. Want lang haar en krullen, dat duurde iets langer. Vriendelijk heb ik mijn man verzocht om samen met de kinderen even weg te gaan zodat mama (al scheldend en tierend) haar haren kon kammen met zo’n stom luizenkammetje.

Na een week herhaalde we deze actie voor de zekerheid. En we waren weer kriebelvrij. Een paar weken geleden kreeg ik weer een halve hartverzakking, want in het haar van de jongens zag ik een hoop witte stipjes. De buurvrouw, die ook kleine kinderen heeft, even mee laten kijken en ze bevestigde inderdaad dat het neetjes waren. Zij vertelde me dat het ook alleen de omhulsels kunnen zijn omdat die aan het haar blijven plakken. En aangezien we geen levende diertjes vonden leek dit aannemelijk, maar ik wilde geen risico nemen. Dus opnieuw iedereen in behandeling.

Ik hoop dat we er inmiddels vanaf zijn, hoewel we nog steeds iedere dag even in de haren kijken. Het leverde trouwens ook nog een grappige situatie op. Toen ik met mijn dreumes in de rij stond om luizenspul te halen, stond er een oudere vrouw achter ons die onder de indruk was van de bos krullen van mijn zoontje. Voordat ik ook maar iets kon zeggen, ging er een hand door zijn haar. Je kunt haar gezicht wel voor je zien, toen ik bij de kassa het luizenspul bestelde……(mocht u dit lezen, die keer was dus loos alarm šŸ˜‰ )

Heb je het verhaal uitgelezen? Nogmaals excuus. Het zal nog wel even kriebelen.

Kriebelbeestjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s