Bijna klaar voor school

Volgende week is het zover. Dan is de schoolvakantie voor de regio Zuid voorbij en mag ook onze kleuter terug naar school. Deze keer om echt in groep 1 te beginnen, na een paar maandjes meedraaien als ‘nuldejaars’. En voor mama betekent dit dus ook dat ik bezig ben met de laatste voorbereiding.

Voor de gym zijn er nieuwe schoenen gekocht, want ja, meneer zijn voeten groeien natuurlijk gewoon door dus die waren hoog nodig. Wel een dikke zwarte stift erbij, want hij heeft waarschijnlijk dezelfde goedkope schoentjes als de rest van zijn klas, dus ik moet ze nog even merken. Dat ga ik trouwens ook doen met het extra lunchsetje dat ik heb aangeschaft. Vorig jaar hadden we 1 lunchbox en 1 beker. Maar een extra setje is toch wel handig.

En dan nog in het kader van: het hoeft niet maar leuk is het wel, heb ik zijn eerste vriendenboekje aangeschaft. Vorig jaar mocht hij al bij een klasgenootje in zijn boekje schrijven, maar ik vond de periode te kort om toen al een boekje aan te schaffen. Deze keer heeft hij een heel jaar, dus ook voor hem een boekje. Ik vind het zelf wel leuk. Wij hadden vroeger Poezie-albums. Dat creatieve is er wel af, maar voor later is het toch leuk om te lezen wie er in je klas zat. Omdat onze kleuter naar een kleine school gaat zit hij in een gecombineerde klas (1-2) Dit jaar beginnen ze met ongeveer 20 kindjes in de klas, uiteindelijk zullen het er weer ruim 30 worden (net als afgelopen jaar toen mijn kleuter 1 van de laatste was die kwam aansluiten) Hij heeft er in ieder geval weer zin in. Nog een weekje rust, en dan gaan we weer in het ritme!

Bijna klaar voor school

Een gedachte over “Bijna klaar voor school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s