Muggenbulten

Nu zou ik een heel stuk kunnen schrijven over de warmte en hoe de kinderen daar op reageren. Maar inmiddels hebben ze daar bijna een hele maand aan kunnen wennen. We hebben namelijk een hittegolf van al bijna 30 dagen achter de rug. En hoewel vandaag de temperatuur iets gezakt is, blijft deze boven de 25 graden dus we tellen nog even door. Nee, het warme weer brengt andere probleempjes met zich mee: de mug.

Iedere ochtend luchten we de bovenverdieping door en het liefst ook nog even in de avond. Dat is het moment dat de muggen hun kans zien. En hoewel we alles grondig controleren schiet er af en toe toch eentje tussendoor. En dat resulteerde vannacht in een flink aantal bultjes bij onze dreumes, waarvan twee kanjers op zijn rechtervoet. Omdat hij zijn andere voet gebruikte om te krabben waren de bulten ook nog eens actief geworden en jeukten dus flink. Een hysterische dreumes tot gevolg.

Terwijl ik dus probeerde om hem af te leiden en tegelijkertijd zijn voeten uit elkaar te houden, gilde hij het uit van de jeuk. We smeerden er een beetje azaron op en ik maakte sokjes nat om zijn voeten te koelen. Dit leek even te werken, maar na een half uurtje ging het linkervoetje toch weer langs het rechtervoetje en begon de jeuk opnieuw. We zijn er dus een tijdje zoet mee geweest. Gelukkig besloot dreumes daarna wel door het onweer heen te slapen, tot zijn broer de boel bij elkaar gilde vanwege een mug op zijn kamer!

Muggenbulten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s