Zoeken naar de juiste straf

Oei wat een strenge titel. Het valt allemaal wel mee hoor. Maar je net schoolgaande kleuter laten luisteren is een hele opgave ben ik de afgelopen maanden achter gekomen. Want naast dat hij met sprongen vooruit is gegaan wat betreft getallen en letters (ineens willen klok kijken, willen schrijven, taakjes in schriftjes doen) wordt hij verbaal ook beter en zoekt hij vaker de confrontatie op. En nu ben ik niet de moeder met het meeste geduld….

Het toppunt was pas geleden. Hij had een hele middag buiten mogen spelen en omdat hij in de avond nog naar judo ging moest hij van mij even tam in onze eigen tuin/huis blijven. Meneer Kleuter keek me aan, vertelde me tot drie keer dat hij toch echt naar het speeltuintje ging en vervolgens zette hij het op een lopen. Omdat mijn dreumes in huis was en voortaan overal bij, op en over klimt kon ik niet achter hem aan. Dus heb ik gewacht tot een geschikt moment om hem terug te halen. Hij mocht direct door naar de trap. Dat levert even wat schreeuw- en krijswerk op, maar echt deren doet het hem niet.

Ik maakte dus een ander plan. Toen ik hem van de trap afhaalde legde ik hem uit dat hij deze keer echt heel stout was geweest en dat mama een nieuwe regel had bedacht: iedere keer dat hij niet luistert en zijn eigen plan trekt, of heel erg brutaal is, mag hij die avond of ochtend niet op zijn tablet. (Ja mijn kind heeft zijn eigen tablet, heel handig, met alleen content voor kleuters) Hij is namelijk gewend dat hij twee keer per dag even wat filmpjes mag kijken. Hoewel hij huilend bleef volhouden dat hij het nooit meer zou doen, werd er die avond geen filmpje gekeken. En dat heeft er ingehakt. Want als zijn oren weer verstopt lijken te zitten, hoef ik eigenlijk alleen maar het woord tablet te zeggen en mijn lieve, snel groter wordende, kleuter kiest eieren voor zijn geld. Nu wachten tot het moment aanbreekt dat hem dit ook niets meer doet….. Fijne vakantie!

Zoeken naar de juiste straf

Een gedachte over “Zoeken naar de juiste straf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s