Schoolspullen poetsen

Het zou een geniale aflevering kunnen zijn in het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder: het einde van het schooljaar en de moeders krijgen een stapel speelgoed/leerspellen mee naar huis om thuis schoon te maken. Eerder in de week hadden we al een mail gekregen dat we op vrijdag wat spullen mee moesten nemen die dan gepoetst mochten worden. Dus ik mijn moeder laten weten dat ze vrijdag wat spullen mee moest nemen als ze mijn kleuter op ging halen van school.

Op vrijdagochtend bracht ik mijn zoon naar school en hij wilde perse op de fiets. Omdat ik wist dat hij opgehaald zou worden door oma wilde ik niet hebben dat zijn fiets op school bleef staan. “Mama, dan neem je de fiets toch terug mee naar huis?” Maar natuurlijk. Dus hij op de fiets. Bij aankomst in de klas bleken alle tafels vol staan met spulletjes. In eerste instantie ging ik hem nog vrolijk uitzwaaien, maar toen zag ik de andere ouders al die spullen naar buiten zeulen. O, die moeten dus nu al mee…..

Toen realiseerde ik me, dat ik ook dat fietsje mee moest nemen. Eerst naar binnen om de spullen te halen. Drie doosjes met spulletjes en een stel platen. Zonder tas (en ik had er ook geen bij) dus zelf balanceren. Bij de uitgang sprak ik een andere nieuwe moeder die een hoop kraaltjes mocht gaan poetsen. ” Ze hebben ons als nieuwe moeders alle rotspulletjes meegegeven”, fluisterde ze me met een knipoog toe. Ik dacht, dat zien we dadelijk wel, eerst die spullen thuis krijgen. Gelukkig spotte ik de buurman met de bakfiets, anders had ik nog een keer op en neer kunnen lopen.

Thuis bleek ik tangramplaten met twee verschillende doosjes tangramstenen te hebben en een kleurenspel met misschien wel vijftig verschillende plaatjes. In totaal misschien wel zo’n 500 losse onderdelen. Ik heb me dus vermaakt op zaterdag. Gelukkig vond mijn kleuter het zo interessant dat hij maar wat graag meehielp. Alles staat dus klaar voor school dinsdag, want eerst nog genieten van een extra dagje weekend (studiedag).

Schoolspullen poetsen

Een gedachte over “Schoolspullen poetsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s