Slapen met geluid

Niet mijn talent, slapen met onbekende geluiden. Daarom slaap ik over het algemeen de eerste nacht op een andere plek ook altijd slecht. En kan ik niet slapen als ik aan het reizen ben. Mijn oudste heeft hier gelukkig geen last van. Die legt zijn hoofd neer en valt in slaap, net als zijn vader.

Bij mijn jongste werkt dit helaas anders en o, wat is het herkenbaar. Dit weekend was er een festival in het dorp. Voor het eerst. En dat ging zowel op vrijdag als op zaterdag door tot 01:30. Voor mij betekende dit wakker liggen tot de muziek weg was. Ik heb namelijk ook nog eens de ‘afwijking’ dat ik continu liedjes probeer te herkennen die voorbij komen. Muziek op de achtergrond betekent dus heel veel onrust. Wij hebben ook geen televisie op de slaapkamer. Dan slaap ik namelijk echt niet als mijn man die aan zou zetten.

Maar de jongste heeft dus hetzelfde. Het hele weekend werd hij regelmatig wakker van de muziek en vervolgens raakte hij gefrustreerd omdat hij niet in slaap kon komen. Een beetje rondlopen hielp en dan sliep hij weer een uurtje waarna het riedeltje opnieuw begon. Ook hij heeft dus de eigenschap om alles bij te willen houden. Nou ja, we hopen dat het de komende weken meevalt met de examenfeestjes. En anders wordt het ook ’s nachts veel lopen en knuffelen. Mocht je nog tips hebben om hier zo relaxed mogelijk mee om te gaan, laat maar horen. P.s. Ik heb oordopjes uiteraard al geprobeerd, maar dan wordt ik helemaal simpel van mijn eigen ademhaling!

Slapen met geluid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s