Waterpokken

Vorig jaar was ik er al een keer allert op omdat de buurkinderen de waterpokken hadden. Maar toen fietsten mijn zonen er nog tussendoor. Deze keer is het anders. De oudste heeft de waterpakken, en hoe! Zijn romp is helemaal bedekt en op andere plekken zijn de pokken ook te zien. Op zich ben ik daar blij mee, want dat betekent dat hij er hierna ook echt vanaf is.

Toch had ik vanochtend moeite om hem op school achter te laten. Hij was ineens weer zo kwetsbaar in mijn ogen. En hij is ontzettend zelfbewust nu. Een pok zit precies op de plek waar het bandje van zijn Teva zit, dat was dus geen optie. Gelukkig zaten zijn renschoenen wel lekker. Toen ik hem vanavond vroeg of de kindjes iets tegen hem hadden gezegd over de vlekjes zei hij van niet. Dus dit was vooral weer druktemakerij van mama.

De eerste pokken drogen inmiddels, maar er verschijnen ook nog nieuwe. Ik hoop dat het niet te lang gaat duren. Momenteel zegt hij nog geen last van jeuk te hebben. Toch hebben we voor de zekerheid zijn nagels heel kort en liggen de havervlokken klaar. Want ik zou het jammer vinden als hij er littekens aan overhoudt. Toch hoop ik stiekem dat de kleinste ook mee gaat doen. Dan ben ik er namelijk helemaal vanaf. Maar dat zullen we nog even moeten wachten. O, ja heb je toevallig nog goede tips om deze waterpokkenperiode zo goed mogelijk door te komen, kom maar op! Ik lees ze graag!

Waterpokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s