Op de fiets naar school

Vandaag wilde onze kleuter op de fiets naar school. Zijn echte fiets. Dus maakte we afspraakjes dat hij zou stoppen als we moesten oversteken en dat hij zou luisteren als mama iets zei. Sinds vorig jaar fietst hij al zonder zijwieltjes, hij was toen 3. Maar omdat hij toen nog te klein was voor de fiets die wij hadden ging op- en afstappen nog niet. Dus moesten wij er wel naast lopen/rennen.

Sinds dit jaar kan hij met zijn voeten bij de grond dus de laatste uitdaging voor zelfstandig fietsen was het starten: het zelf aantrappen. De afgelopen weken werd er veel geoefend, hij fietste mee naar de stad, en vorige week zelfs door het bos waarbij hij totaal zo’n 5 kilometer achterelkaar fietste. Dat heeft hem zelfvertrouwen gegeven want nu kan hij dus zelf ook uit stilstand wegfietsen en staat niets hem in de weg. Vanochtend ging hij dus op zijn fietsje naar school en mama er met de buggy en zijn broertje er achteraan. Netjes gewacht bij het oversteken en het laatste stuk kon hij zelf gaan. Het manoeuvreren langs andere ouders en kindjes ging hem goed af, en bij de fietsenstalling stond zijn vriendje/buurjongen klaar om hem te helpen zijn fiets te parkeren.

Ik vind het heerlijk dat hij dit nu kan. Want zijn oma wilde hem al dolgraag ophalen van school op de fiets, zodat hij zelf mee kon fietsen. Ik heb hem gezegd dat hij binnenkort met mama mee mag fietsen als ik ga hardlopen. Voor papa moet er nog wat snelheid bij. Nu gaan we dus oefenen met verkeersinzicht: want langs de kant fietsen en rekening houden met auto’s, dat is nog best lastig!

Op de fiets naar school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s