Het eerste schoolreisje

Mijn kleuter zit pas twee maanden op school maar mocht nu al op schoolreisje. Spannend natuurlijk (en niet alleen voor die kleine) Dat er iemand van ons als begeleiding meeging was dan ook een ‘moetje’ (van mijn kant). Gelukkig had mijn man de vrijdag vrij na een week schoolkamp (op zijn school) en kon hij dus mee.

Ik was na een aantal onrustige nachten met dreumes (waar weer een hoektand doorkwam) te moe om me nog echt zorgen te maken over het schoolreisje. Dus ik hield me niet bezig met kleuters die allemaal los in een bus zitten, en hyper door de gangpaden stuiteren. Of, wanneer ze eenmaal op locatie zijn, als kip zonder kop gaan rondrennen, in hun broek plassen, ergens met hun handje tussen komen of buiten gesloten worden. En de ergste, een bus die terug komt zonder jouw oogappel. Allemaal scenario’s die je een 4-jarige (en zijn moeder) niet toewenst.

Maar goed zijn vader ging mee dus er was controle. Hoewel er wel besloten was dat de ouders een groepje kregen zonder hun eigen kind. En dat was niet eens zo’n heel slecht idee want dan kun je van een afstandje een beetje de dynamiek in de groep zien, terwijl je die kans tijdens de lesuren niet hebt. En daar was, als ik mijn man mag geloven, helemaal niets mis mee. Hij had een superdag. Het was zo leuk dat al zijn energie bij het avondeten compleet weg was, maar hij in bed nog wel vol enthousiasme over zijn dag kon vertellen. Het was een keer even mis. Toe een ander kindje zijn tas in zijn gezicht gooide. Gelukkig is er niets van te zien, want deze week komt de schoolfotograaf. Ook weer een eerste keer!

Het eerste schoolreisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s