Verschillende vakanties

De meivakantie zit er bijna op. Tenminste voor mijn kleuter, die mag morgen weer naar school. Mijn man (docent bewegingsonderwijs) die mag nog een week. Zijn vakantie begon namelijk een week later. En dan zitten/werken ze allebei op een school in dezelfde gemeente! Nu moet ik zeggen dat ik de vakantie van mijn man een stuk logischer vind. Komende week is het namelijk Hemelvaart en dan vallen er toch twee dagen weg. Oftewel kleuter heeft deze week maar 3 dagen les. Maar de meeste scholen in deze gemeente besloten dus om de vakantie in de week van Koningsdag te laten starten.

Nu hadden we geen vakantieplannen, die bewaren we dit jaar voor de zomervakantie, maar ik moest voor de eerste week wel op zoek naar oplossingen voor mijn kleuter. Want tja, mama werkt ook gewoon. Nu hebben wij hele fijne ouders, dus de oplossing is nooit ver weg, en ook de BSO zou kunnen en dat is dan inclusief de extra kosten die dat met zich meebrengt, want wij hebben een schoolwekencontract, aangezien papa dus ook gewoon leraar is!

Over heel Nederland begrijp ik het wel hoor, vakantiespreiding kan best fijn zijn om te voorkomen dat iedereen tegelijkertijd zijn spullen pakt en in file op vakantie gaat. En er zijn gezinnen die op de provinciegrens wonen en hun kinderen bijvoorbeeld in twee verschillende provincies naar school sturen (en dus andere vakantieweken hebben). Maar ik ben wel voorstander voor gemeentelijke overeenkomstigheid. Zo moeilijk is het volgens mij niet, gewoon aan het eind van elk schooljaar even de hoofden bij elkaar om het vakantieschema voor het jaar erop vast te stellen! Dan kan ik (en andere ouders met kinderen/echtgenoten op scholen) ook een leuke vakantie plannen zonder een hele planning te moeten maken rondom de opvang van mijn schoolgaande kind.

 

Verschillende vakanties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s