Sporten met jonge kinderen

Het is en blijft een grote uitdaging: sporten met jonge kinderen. Tussen mijn 15 en 25e trainde ik zo’n 5 keer per week. Toen ik vanwege een blessure moest stoppen werd dat 3 keer per week een rondje hardlopen. En daar is nu wel het een en ander aan veranderd.

Na de geboortes van de kinderen ben ik het lopen steeds weer rustig op gaan bouwen, maar meer dan twee keer per week krijg ik niet voor elkaar. Heeft niet zoveel met tijd te maken, maar meer met vermoeidheid. En het is o zo makkelijk om niet te gaan als de nachten gebroken zijn. Maar ik heb me voorgenomen dat ik wel een fitte moeder wil blijven en dan is die twee keer echt het minimale noodzakelijke.

Hoewel ik dus regelmatig met tegenzin mijn loopschoenen aantrek blijft het hogere doel in mijn achterhoofd. Inmiddels ben ik wel begonnen met 5-6 x per week een kwartiertje buik- en romptraining. Dat is vooral voor ergernis nummer 1: de buik moet weer een beetje terug in het gareel! En verder kijk ik al uit naar de periode als beide kinderen op school zitten en mama een rondje in de ochtend kan gaan rennen. Maar dat duurt nog even…..

Sporten met jonge kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s