Bioscoop met kleuters

Een tijdje geleden ben ik voor het eerst met onze kleuter naar de bioscoop geweest. Een film van een uurtje in een speciaal kleuterjasje. Het geluid minder hard en de zaallichten niet helemaal uit. Fijn, want dan kun je de gezichtsuitdrukkingen een beetje in de gaten houden. Het is namelijk best wel veel wat er ineens op een kindje af komt. Het werd een succesje. Ook omdat we er een kleine lunchdate achteraan plakte en hij mama weer even helemaal alleen voor zichzelf had.

Vandaag wederom een bezoekje aan de bioscoop, deze keer met zijn neef en nichtjes erbij. Pieter Konijn stond op het programma en die wilden we allemaal wel zien. Terwijl de papa’s thuis bleven voor de dreumesen of andere taken hadden, zaten de mama’s aan de ene kant en de kinderen aan de andere kant. Deze keer het serieuze werk, want deze film duurde anderhalf uur. Gewapend met een kinderbox (drinken en iets lekkers) en zittend op rij twee was het ademloos kijken. Hoewel we drie 4-jarigen bij ons hadden (en de film 6 jaar als adviesleeftijd had) was er geen vuiltje aan de lucht. Buiten wat gewiebel op de stoel, vloog de anderhalf uur voor ze voorbij.

Maar ik kom er meestal pas later achter wat mijn kleuter er nu echt van vond. Thuis ging hij gelijk naar zijn vader om te vertellen dat hij die meneer zo grappig vond, vooral toen hij van het dak viel. En Pieter Konijn was leuk. De popcorn viel wat minder in de smaak. “Ik vond die niet zo lekker mam”. “Heb je die dan wel opgegeten?” ” Ja, maar nu ben ik er dik van.” (Ik heb geen idee waar dit vandaan komt, ik heb namelijk een ontzettend magere kleuter, ik moest er dus vooral om lachen) “Volgende keer hoef je die echt niet op te eten hoor als je het niet lust.” Net voor het slapen ga ik altijd nog even naast hem liggen om de dag door te nemen. Even vragen wat hij heeft meegemaakt en wat het leukste was. Vandaag was dat Pieter Konijn. Het bioscoopbezoekje was dus weer een groot succes.

Bioscoop met kleuters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s