Nieuwe fase: kleuter

Sinds afgelopen dinsdag heb ik een kleuter in huis. En dus begint er een heel nieuw hoofdstuk in zijn en ons leven. Na een aantal keer oefenen is school dan nu echt begonnen. En hoe groot ik hem al vind, als hij daar in zijn klas staat is hij ineens weer heel klein. Gelukkig is hij niet bang aangelegd en durft hij de juf gewoon aan te spreken. Alleen de drukte om hem heen kost hem veel energie.

Dat bleek afgelopen vrijdag. OK, we waren de dag ervoor naar mijn werk gegaan (Efteling). Het was studiedag op school en mijn man heeft momenteel op donderdag vrij dus dat was een mooie kans. Maar natuurlijk ook wel vermoeiend. Vrijdagochtend had mijn kersverse kleuter voor het eerst gym. Met de bus naar een gymzaal zo’n 5 kilometer verderop. En omdat ouders mee mogen om te helpen met het aan- en uitrekken van de schoentjes, ging ik deze eerste keer mee. Dat vond hij maar wat leuk. Tot het einde van de gymles, toen was hij al zo moe dat hij huilend mijn hand vasthield en vertelde naar huis te willen om te slapen. Gelukkig had ik hem eenmaal op school weer rustig en heeft hij gewoon zijn dagje afgemaakt. School is vermoeiend voor zo’n kleuter. Niet alleen alle indrukken, maar ook was hij nog niet zo lang van zijn middagslaapje af. Gelukkig is het continurooster en kan hij in de middag nog even slapen als dat nodig is. Aankomende week gaat hij voor het eerst vijf dagen. Ik ben benieuwd (we hebben de mogelijkheid om hem thuis te houden als het echt teveel wordt).

Een andere mijlpaal hadden we dit weekend. Hij was al bijna twee weken droog in de nacht en dus besloten we de luierbroekjes te laten voor wat het is. Hoewel hij een onrustige nacht had door de kou en de harde wind gaf hij prima aan wanneer hij moest plassen en hoop ik dat bij hem het hoofdstuk luiers definitief gesloten is. Kleine jongens worden groot, en dat blijkt. Op naar een jaar met heel veel mooie sprongen!

Nieuwe fase: kleuter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s