Alleenstaande moeder

Nee, niet schrikken. Er is niets aan de hand. Tenminste niets ernstigs. Ik ben een week alleenstaande moeder. Oftewel, man is met de kinderen van school gaan skiën en ik draai de hele toko thuis (inclusief werk). En daar heb ik verschrikkelijk tegenop gekeken. Wij hebben namelijk een dreumes die nog niet doorslaapt (soms wel per ongeluk, maar meestal niet) Dus ongeveer elke nacht is gebroken. En dat lossen we samen altijd prima op. Maar nu sta ik er alleen voor.

En wat blijkt, je krijgt wat je vraagt. Want gisterenmiddag werd mijn peuterpuber ziek. Ik twijfelde zelfs of ik hem wel mee moest nemen voor het uitzwaaien van zijn vader. Maar ja, de auto moest ook weer mee naar huis dus we gokten het erop. Voor peuterpuber geen succes. Ik had de buggy mee en daar maakte hij gretig gebruik van en toen ik met hem een zaaltje in liep ging hij uit het niets op de grond liggen. We hebben papa dus maar snel een kus gegeven en zijn weer naar huis gegaan.

Het bedritueel ging eigenlijk vrij goed. Peuterpuber stelde vooral zichzelf teleur dat hij zijn toetje niet hoefde (hij at sowieso niets) maar ze gingen allebei gelijk slapen. Met peuterpuber de afspraak gemaakt dat hij bij mij mocht komen liggen als ik ook in bed lag. Om 01:00 stond hij op de gang, rillend, hij moest naar de WC. En daarna inderdaad bij mij in bed. Vanaf toen werd er iedere 20 minuten om water gevraagd. En tussendoor kwamen onsamenhangende verhalen. Hij leek wakker, maar wat hij zei klopte niet. Hij ijlde. Snel zijn temperatuur gemeten: 40,3. Meneer weigert elke vorm van paracetamol, maar ik heb nu gebruik gemaakt van het feit dat hij niet goed doorhad wat hij dronk en snel een pilletje opgelost in het water. Om 05:00 viel hij eindelijk in een diepe slaap. Dreumes sliep weer eens door, tot 06:30, superfijn maar ik had er deze keer weinig profijt van.

Ik hoop maar dat het geen voorbode voor de rest van de week is. Alhoewel de hulptroepen (lees: mijn moeder) waren sowieso al ingeschakeld. Het leven van een alleenstaande moeder is geen kattenpis, daar ben ik al wel achter. Gelukkig heb ik voldoende concealer in huis!

Alleenstaande moeder

Een gedachte over “Alleenstaande moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s