Oefenen bij de kleuters

De voorbereidingen zijn vandaag in volle gang, want morgen is het zover! Dan gaat onze peuterpuber voor het eerst naar de kleuterklas. Hij mag gaan oefenen. En dus is mama druk in de weer om alles bij elkaar te pakken. Een week geleden heb ik samen met een andere nieuwe moeder een gesprek gehad met een moeder uit de ouderraad (toevallig de buurvrouw) over wat we kunnen verwachten. Nu volg ik ook de serie Luizenmoeder, net als half Nederland, en heb ik om de haverklap nu al lachstuipen over wat er bij komt kijken.

Want natuurlijk zijn er traktatieregels (die vallen eigenlijk best mee, drop mag gewoon), na-school-afspreek-regels (haal je kind niet te laat op, maar dit is meer gebruik dan een regel) en de ouder-hulp-troepen. Maar, daar hoef ik me nu nog niet druk over te maken. Eerst maar eens die eerste dag doen. Dus zorgen dat er een fatsoenlijke rugzak is met een bakje fruit, een bakje brood, en twee bekers met drinken. En in de tas ook nog een reserve broek en onderbroek want hij moet zelf naar de wc (ik heb hier alle vertrouwen in, maar een ongeluk zit in een klein hoekje).

Het ging vanochtend dus al mis bij de rugzak. Hij heeft een ontzettend leuk exemplaar van SkipHop, maar die bleek niet groot genoeg. Dus hij heeft zijn broertje even heel lief aan moeten kijken. Die heeft bij zijn geboorte namelijk een rugzak gehad van Nijntje en die is wel groot genoeg. Ik heb mijn dreumes beloofd dat hij over drie jaar een hele mooie nieuwe rugtas krijgt (ik geloof niet dat het hem veel uitmaakt). En de oudste is helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe rugtas. Alles gepast en natuurlijk even geoefend met lopen. Ook het drinken uit de bekers geoefend, want die hebben allebei weer andere systeempjes. Maar ik denk dat hij er nu echt klaar voor is. Morgen gaat mijn kleine, lange 3-jarige kijken hoe het is om naar school te gaan. En mama kijkt in het begin heel even mee. Nu kijken wie er vannacht het beste slaapt!

Oefenen bij de kleuters

Een gedachte over “Oefenen bij de kleuters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s