Einde babyfase

Leuke titel, eigenlijk klopt deze al een paar maanden. Want hoewel de jongste nu sinds een dag een jaar oud is, en dus officieel nu dreumes, is hij fysiek al een tijdje geen echte baby meer. Het eerste jaar is supersnel gegaan. Het is waar, het gaat inderdaad sneller bij een tweede. Je doet ook gewoon door.

Mijn grootste ‘afwijking’  van het afgelopen jaar was het vliegen. Ik heb namelijk altijd geroepen: “Ik ga niet vliegen met een kindje onder de 2 jaar”. Om de simpele reden dat die niet kan aangeven wat hij voelt. Daar ben ik dus heel erg op terug gekomen. De mogelijkheid om naar de Antillen te gaan en bij een neef te verblijven was er, en die zou er na twee jaar niet meer zijn, dus ik hakte een knoop door en we zijn gegaan. En dat was heerlijk!

Daarnaast ga je ze vergelijken. De ontwikkeling van de twee jongens is compleet verschillend. Waar de oudste pas ging kruipen net voor zijn eerste jaar (die was meer van het babbelen) ging de jongste met 8 maanden al het hele huis door. Inmiddels loopt hij zelfstandig achter het loopwagentje en is het wachten tot hij zelf los loopt. Maar het grootste verschil is de nijdigheid van de tweede. Hij weet wat hij wil, en o wee als het anders gaat. Er zijn beroepen waar je verplicht gehoorbescherming moet dragen, ouder zou zo’n beroep kunnen zijn.

Maar het was vooral een jaar van genieten. Met zijn grote blauwe ogen en lange wimpers  is hij de charmeur van het gezin. Het maakt niet uit waar je bent, hij heeft aanspraak en hij geniet er van (ook bij de Amerikanen en Antillianen op Aruba 😉 ) Hij gaat overal mee naartoe en vindt alles prima. Ik heb dan ook met hem de volgende afspraak gemaakt: blijf net zo’n lief en vrolijk kind als het afgelopen jaar en gillen hoeft niet!

Einde babyfase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s