Vragen, vragen, vragen (en meer vragen)

Het is begonnen. De waarom-fase leek peuterpuber overgeslagen te hebben, maar de vragenfase heeft zich aangediend. Ik heb me voorgenomen zoveel mogelijk antwoord te geven op al zijn vragen. Daar wordt hij alleen maar wijzer van toch? Alleen toen wist ik nog niet dat sommige vragen, ondanks antwoord, nog honderd keer gesteld gingen worden.

Mijn man die is heel goed in negeren als hij het genoeg vindt. Dat vind ik een kunst, want ik kan dat dus niet. Omdat ik weet dat peuterpuber dan helemaal niet stopt met zijn vragen. Mijn man wordt dan oostindisch doof en doet gewoon door met waarmee hij bezig is. Ik raak afgeleid. Het gaat dan ook in een sneltreinvaart door. “Mama wat gaan we nu doen? Mama waarom gaan we dat doen? Mama gaan we dat nu doen? Mama hoe heet dit? Mama waarom is dat? Mama hebben wij dat ook? Mama mag ik dat dan ook? Mama gaan we nu? Mama komt die nog? Mama wanneer komt die dan? En nog heel veel andere vragen.

Het is vooral ‘fijn’ als ik net met de baby bezig ben en peuterpuber geen genoegen neemt met het feit dat ik even iets anders aan het doen ben. Het liefste komt hij dan tegen me aan staan om in mijn oor al zijn vragen te tetteren. Of het andere uiterste: hij gaat iets doen waarvan hij weet dat dat dus niet de bedoeling is…. En dit is meestal op spullen van zijn broertje staan, de gevouwen was uit elkaar halen en kijken of er nog koekjes en snoepjes te scoren zijn. Wat mij betreft is hij klaar voor school, en dat komt goed uit want over twee weken mag hij gaan proberen. Kan hij al zijn vragen aan de juffen en de andere kindjes gaan stellen!

Vragen, vragen, vragen (en meer vragen)

2 gedachtes over “Vragen, vragen, vragen (en meer vragen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s