Decibel, decibeller, decibelst

Ken je van die mannetjes die rondlopen met een klein apparaatje om te zien of er niet teveel geluid geproduceerd wordt?  Ik zou niet weten wat het maximale geluid is wat zo’n apparaatje kan meten. Wat ik wel weet is dat onze nog-net-baby het ding een heel eind uit zou laten slaan.

Sinds een paar weken laat hij het horen als iets niet gaat zoals hij wil. En dan maakt het niet uit of je de intentie hebt om hem te helpen, totdat er daadwerkelijk gebeurt wat hij wil zet hij het op een gillen. En met gillen bedoel ik eigenlijk: GILLEN!!!! Ik werk als DJ en dus is het van belang dat ik zuinig met mijn oren omga. De muziek op een koptelefoon staat nogal gauw te hard. Maar onze baby zorgt eigenhandig voor blijvende gehoorschade.

Momenteel lijkt niets te helpen en gilt hij meerdere malen per dag: hij gilt omdat hij wil drinken, hij gilt omdat hij wil eten, hij gilt omdat hij opgetild wil worden, hij gilt omdat hij uit de box wil, hij gilt omdat je een speeltje afpakt, enz. enz. Maar hij ergste: hij gilt ’s nachts. En dan komt het geluid nog net een tikkeltje harder aan. Peuterpuber begint er aardig aan te wennen. We hoeven steeds minder vaak hem te troosten omdat hij schrikt van zijn broertje. Maar die schreeuwt zichzelf zo wakker, dat we vervolgens nog een tijdje met hem aan de wandel zijn. Ik zeg: op naar het praten, zodat hij zichzelf met woorden verstaanbaar kan maken, in plaats van het wakker schreeuwen van de hele straat. O ja, als iemand tips heeft om het gillen af te leren: kom maar door!

Decibel, decibeller, decibelst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s