Reuzenstappen

Onze baby wil geen baby meer zijn. Nog even en dat is hij ook niet meer, Vandaag is hij precies 11 maanden oud en dus mag hij de titel baby nog een maandje dragen en dan wordt hij een dreumes. Maar hij is al klaar voor de volgende stap. Momenteel hoeven we maar met onze ogen te knipperen en hij kan weer wat nieuws.

Sinds een week gaat hij zelf staan, en dan ook echt overal tegenaan: op de bank, aan de tafel, tegen je been, aan het trapje. Als hij maar kan staan. Binnen de kortste keren kon hij trouwens kruipen nadat hij begreep hoe hij zichzelf voor- of achteruit moest bewegen. Sinds een paar dagen vindt hij het leuk om aan de hand stapjes te zetten. Nu nog heel voorzichtig, maar gezien het ontwikkelingstempo vermoed ik dat hij het snel door zal hebben.

Sowieso heeft onze baby dingen snel door. Nee zeggen vindt hij hilarisch (net als heel vaak mamamamamamamamamama), maar ook als wij ‘nee’ zeggen gaat er een grote grijns op. Want iets wat niet mag, moet toch even gedaan worden. Zo zijn er dingen in huis waar hij niet aan mag zitten. Bijvoorbeeld een houten kattenbeeld. Daar heeft hij iets op bedacht. Hij gooit een speeltje richting het beeld en kijkt ons dan aan van: “Tsja, die moet ik toch echt even ophalen”. Gevolgd door een: “Goh, kijk eens wat we hier hebben, dat moet ik even aanraken.” Best inventief allemaal, maar we hebben een echt handenbindertje. Ik ben dus blij dat de box nog staat, want geen haar op mijn hoofd die hem zonder toezicht rond laat kruipen in de woonkamer.

Reuzenstappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s