Het Kerstverhaal

Na Sinterklaas is het de beurt aan Kerst. En voor onze peuterpuber betekent dat ook de Kerstman blijkbaar. Wij doen hier met Kerst niet aan cadeaus, ik vind Sinterklaas meer dan voldoende. Dus nu is het aan ons de taak om uit te leggen wat Kerst eigenlijk is.

Er is een voordeel, want peuterpuber vindt kerken reuze-interessant. Hij loopt het liefst elke kerk in en steekt overal een kaarsje aan. Vandaag had ik een gesprekje met hem over Kerst tijdens het eten. Ik zeg: ” We vieren met Kerst de geboorte van het kindje Jezus.” “Van mij?” “Nee, van Jezus, dat was heel lang geleden.” “O”. Ik vertelde hem ook dat we misschien wel naar de kerk gaan met Kerst. Hoewel hij pas 3,5 is, kan hij zijn ogen uitkijken en durf ik het wel aan om hem mee te nemen. “Gaan we dan waar we gedompeld zijn?” “Ja inderdaad, waar jullie gedoopt zijn”. “Maar wel met liedjes toch?” “Mama gaat wel even kijken waar er liedjes worden gezongen.”

De vraag of Kerstman nog met cadeautjes langs kwam, kwam uiteraard toch nog even voorbij. Hij zal het moeten doen met een hoop gezelligheid als we de familie zien en heel veel lekker eten. Op naar een drukke, en hopelijk hele mooie Kerst. Voor iedereen!

Het Kerstverhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s