Inenting bij peuter

Morgenochtend is het zover. Dan mag ik met mijn peuterpuber naar het consultatiebureau voor voorlopig zijn laatste inenting. Als hij 9 is krijgt hij er nog een, maar dat is nog een ver-van-ons-bed show. Ik kan niet wachten tot het middag is. Want waar inentingen met baby niet leuk zijn omdat je weet dat je ze even laat schrikken. Deze keer kan ik hem niet verrassen. En hij als hij echt wil kan hij zich ook nog stevig verzetten, want inmiddels is hij sterk genoeg om het mama knap lastig te maken.

Vandaag vertelde ik hem dat we morgen voor hem naar consultatiebureau gaan. Ik vertelde hem dat we dan even gaan kijken hoe lang hij is geworden en hoeveel hij nu weegt. Uit het niets kwam deze opmerking: “Maar bij het consultatiebureau (ja, hij kan het hele woord zeggen) doen ze je pijn.” Ik vroeg hem waarom hij dat dacht. “Nou dan krijg je een prikje.” Tja, hij is dus niet echt te ‘verrassen’. Maar die keren dat ik hem mee heb genomen terwijl babybroertje moest, zitten dus toch nog in zijn geheugen. Ik heb hem verteld dat we dat nog maar even af moeten wachten. Maar stel dat hij morgen 1.10 meter is dan betekent dit wel dat hij voortaan in Joris en de Draak mag in de Efteling. Voorlopig heb ik hem daar even tevreden mee.

Dat zal morgen wel veranderen als hij het naaldje ziet. Ik hoop maar dat hij op zijn moeder lijkt. Ik geef namelijk niets om naalden. Volgens mij ook nooit gedaan. Ik geef wel wat om verdrietige kindjes. Dus ‘fingers crossed’ dat het meevalt en daarna zijn we er weer heel lang vanaf (bij peuterpuber dan….) O, ja leuk weetje: op dit moment zit meneer te ‘prikken’ (met zo’n prikblok).

Inenting bij peuter

Een gedachte over “Inenting bij peuter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s