Verre reis met kleine kinderen

We hebben het gedaan. Hoewel ik eerder zei dat ik niet wilde vliegen met kinderen onder de 2 jaar hebben we het toch gedaan. De kans om naar Aruba te gaan was te mooi om niet te doen. En het voordeel van Aruba: warm weer, veel zwemmen (wat peuterpuber geweldig vindt) en er wordt Nederlands gesproken. Ook erg makkelijk voor peuterpuber.

Ik zag het meeste op tegen de lange vlucht. Bijna 9 uur in een vliegtuig met een baby van 8 maanden en een peuterpuber van 3,5 jaar. Op de heenweg hadden we een dagvlucht. En dat hebben we geweten. Grote mensen wakker, kindjes ook wakker. Met twee hazenslaapjes dacht baby de vlucht wel door te komen. Om het gekrijs tot een minimum te beperken werd het vooral veel lopen met de kleine man. Peuterpuber vond vooral het lange wachten vervelend. Ik ben alleen van mening dat andere mensen geen last van het moeten hebben dus we hadden de nodige moeite om het heen-en-weer geren tegen te gaan. De terugvlucht was een stuk aangenamer. Een nachtvlucht. Gelijk na zijn fles lag de kleine man te slapen. En dankzij de Jetkids Bedbox konden we hem daarop leggen. Dit betekende wel dat peuterpuber bij ons moest zitten. Hij heeft over onze benen geslapen. Ok, we hadden zoveel zitvlees dat het zeer deed, maar de kinderen zijn stil geweest. Zo stil dat we na afloop een compliment kregen van de mensen voor ons. Lief natuurlijk, maar het was vooral ook mazzel denk ik dan.

De reis zelf was super. Door de warmte waren middagslaapjes wel een must, en het was even wennen om iedere dag zo’n 33 graden te hebben. Maar de omgeving, het eigen zwembad en het gesjans van baby met Antilliaanse, Amerikaanse en Nederlandse vrouwen was het allemaal waard. We zijn net terug, dus na een beetje opruimen nu wat uitrusten. Vroeg eten, en vroeg naar bed.

Nog wat tips voor lange vluchten met een baby of klein kind: Zorg voor voldoende voeding aan boord (je mag gewoon babyvoeding meenemen), Jetkids Bedbox (je maakt van een stoel een klein bedje en je kunt je peuter/kleuter erop rondrijden wat ze zelf geweldig vinden), op Schiphol heb je een babylounge waar je kunt relaxen met je baby inclusief verschoningstafels en speelboxen. Koop wat kleine cadeautjes voor je peuter/kleuter waarmee je ze kunt verrassen als het stilzitten lastig wordt. En accepteer dat er een keer geschreeuwd wordt, hoe relaxter je er zelf in staat, hoe sneller je kind ook weer rustig is. En geniet van deze nieuwe ervaringen voor je kind!

Verre reis met kleine kinderen

Een gedachte over “Verre reis met kleine kinderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s