Blessure nummer 1

Jaja afgelopen week was hij daar dan: de allereerste sportblessure! Sinds een aantal weken doet onze peuterpuber aan tuimeljudo. Hij vindt het geweldig en wil het liefste iedere dag. Ze leren vallen, krijgen basisoefeningen om straks te kunnen judoën en natuurlijk zijn ze heel veel spelletjes aan het doen. Ik vind het fijn want hij wordt zo weerbaarder en leert respectvol omgaan met anderen. Hij vindt het dus vooral leuk om te rennen, duikelen en te stoeien.

Afgelopen week kwam onze peuterpuber ineens met een slepend voetje naar buiten. Bovenop was het al goed rood en flink gezwollen. De judoleraar kwam erachteraan. Hij had niet gezien wat er gebeurd was, maar had het vermoeden dat er een ander kindje op zijn voet was gevallen. Onze peuterpuber hield zich nog groot maar je kon aan alles zien dat het zeer deed. Omdat de buurvrouw de bakfiets bijhad kon hij naar huis taxiën. En wij er wandelend achteraan.

Thuis kwamen de dikke tranen uiteraard. Ijs was geen optie, dat vind hij alleen maar heel vervelend. Dus we hebben het aangekeken. Zelfs de deken in bed deed hem pijn, dus dikke sokken aan en voeten buiten de deken. De volgende dag wilde hij er absoluut niet op lopen. Nou ja, hij wilde toch wel even heel graag dansen (iets wat hij iedere dag doet) maar in de middag was het weer helemaal klaar. Dus mij man toch maar even met de huisarts gebeld. Omdat er geen verkleuring in de voet te zien was, alleen maar een verdikking, en we druk konden geven op de tenen, werd een breuk gelijk uitgesloten. Dat vermoeden hadden we al. Na twee dagen hinkelen, kruipen en vermijden van de voet ging het gelukkig al weer beter. Nu, een halve week later loopt en danst hij er weer op. Rennen is nog een brug te ver maar ik ben al blij dat de voet waarschijnlijk maar licht gekneusd is. Eerste echte sportblessure in de pocket, waarschijnlijk zullen er velen volgen!

Blessure nummer 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s