Samen op de fiets

Sinds afgelopen week is het officieel. Groen licht gekregen om baby mee te nemen in het fietszitje. Hij is nog net geen 8 maanden maar hij zit zo goed dat de fiets geen probleem is. We hadden het ‘ stiekem’  al een keer gedaan omdat ik vond dat hij goed kon zitten. Maar dat is nu dus bevestigd.

Wist je dat ze aan het ruggetje van de baby kunnen zien of hij rechtop mag blijven zitten? Als er geen bolling meer in zijn onderrug zit, net boven zijn staartbot, dan is zijn rug sterk genoeg. Ik wist dat niet. Ik vond alleen dat baby zich niet zomaar meer liet omduwen door peuterpuber, en dus al best sterk was. Normaal gaat een baby vanaf een maand of 9 mee op de fiets, die van ons dus iets sneller.

En dat vind ik fijn, het maakt ons namelijk nog wat mobieler en minder afhankelijk van de auto. Plus, allebei de jongens vinden het gewoon erg leuk. Afgelopen week heb ik ze voor het eerst allebei op mijn fiets gezet. Heel bijzonder. In het buitenland kijken ze altijd vol verwondering naar ons gebalanceer op de fiets met kinderen (en natuurlijk het gebruik van de bakfiets). Het zal trouwens niet heel lang zijn dat ik ze beiden op de fiets heb. Peuterpuber kan inmiddels zonder zijwieltjes fietsen. Nu alleen nog het wegrijden en stoppen onder de knie krijgen en hij kan meefietsen.

Samen op de fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s