Borstweigeren

Mijn oudste zoon heb ik een jaar borstvoeding gegeven. Vind ik heel logisch, want daarna mogen ze met de ‘pot mee-eten’  en ook drinken. Het ging ook heel organisch. Hij was er toen ook klaar mee. Nooit heb ik moeilijk hoeven doen over het afbouwen van voedingen, dat ging allemaal heel geleidelijk. En dus had ik voor de jongste ook weer hetzelfde voor ogen.

Er lijkt nu wellicht een kink in de kabel te komen. Meneer wil namelijk niet meer bij mij drinken. Dit wil overigens niet zeggen dat hij de borstvoeding niet wil. Ik kolf en dat drinkt hij maar al te graag op. Maar kolven is niet mijn grootste hobby (eigenlijk meer een noodzakelijk kwaad op het werk). Ik heb de afgelopen week al vanalles geprobeerd. Continu aanbieden, bloot op bloot, samen in bad, slaperig aanleggen. Meneer wordt alleen maar heel boos, of ziet het als een spelletje en probeert zijn nieuwe boventanden uit (jep, dat is inderdaad niet fijn). Een minder vervelende bijkomstigheid is dat hij ineens doorslaapt. Jawel, baby weet ineens zijn hele nachten door te trekken. Dus ik probeer wat verbanden te leggen, maar ik heb geen idee waar ik het zoeken moet: doen zijn tandjes nog zeer, heeft hij last van zijn verkoudheid? Beide redenen hebben hem nog nooit eerder weerhouden van drinken. Is hij er dan gewoon klaar mee? Geen idee.

Ik heb besloten nog even vol te houden met aanbieden, in ieder geval tot hij 8 maanden is. Het komt namelijk voor dat ze toch weer gaan drinken. Tot die tijd kolf ik vrolijk door. Daarna neem ik een beslissing, want het was niet mijn bedoeling om mijn kolf mee op reis te nemen. O, ja heb je nog nieuwe tips? Deze zijn altijd welkom!

Borstweigeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s