Sportmoeder

Daar was het dan vanavond: mijn eerste ervaring als sportmoeder. Jawel zo’n moeder die langs de kant/lijn/baan haar kroost in de gaten houdt. Ik heb in mijn sportleven veel verschillende ouders meegemaakt en mezelf altijd beloofd dat ik het een trainer niet moeilijk zal maken. Die heeft het al moeilijk zat met de sporters. Omdat wij beiden uit de atletiek komen leek een eerste kennismaking met die sport voor de hand liggend. Maar wij hebben altijd gezegd dat we onze jongens eerst wat weerbaarheid willen meegeven en dat de eerste jaren dus op de judomat zullen plaats vinden. Mits ze dit leuk vinden uiteraard.

Een paar weken geleden kwam het bericht dat ze in het dorp gingen starten met tuimeljudo. Waar we eerst nog moesten wachten tot peuterpuber 5 jaar oud zou zijn, mocht hij nu gelijk instappen. Tuimeljudo is voor 2 t/m 5. Vandaag was het zover, alle jongens (jep geen enkel meisje) kwamen voor hun eerste lesje. Die van ons was een van de jongste, maar kende twee andere jongens (de buurjongen en een kindje van het kinderdagverblijf).

Maar goed, even terug naar dat ‘sportmoederen’. Ik had ook last van de ‘jeuk’. Jeuk om af en toe iets tegen hem te zeggen. Dat hij bijvoorbeeld in een ring moest gaan staan, dat hij moest rennen, dat hij tussen benen door moest kruipen en pas af was als hij werd getikt en niet ‘sociaal’ stil hoefde te staan met andere afgetikten. Ik heb het niet gedaan. Ik wil hem dolgraag bij de hand nemen want het is mijn kleine ventje, maar hij wordt er weinig weerbaar van. En daarvoor laten we hem juist meedoen bij de judo. En hij vond het leuk, hij wil volgende week weer. Dan mogen we nog een keer meekijken, en daarna is het voor alle papa’s en mama’s wachten op de gang. Ik vind dat jammer want ik zie hem graag ontwikkelen, maar voor hem (en voor de trainster) is het wel goed denk ik.

Sportmoeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s