Peutergepuber

Ik noem mijn oudste zoon steevast in al mijn verhalen peuterpuber. Hij is deze maand 3,5 en hij zou een schoolvoorbeeld kunnen zijn wat puberen betreft. Nu weet ik dat er mensen zijn die dit lezen en denken: Wat? Dat lieve jochie? Een echte peuterpuber? Jep! Ook vandaag vraag ik me af wat er in de lucht zit, of er misschien een griepje verstopt zit of wat dan ook, want iets zegt hem dat hij alle grenzen op moet zoeken die we hebben.

Over het opvoeden van kinderen wordt vanalles gezegd en geschreven. Iedereen heeft een mening. Ik ben vooral blij dat mijn man en ik bijna altijd op dezelfde lijn zitten. Even en kort lijstje van alle ‘testmomentjes’ van vandaag (want dat zijn het, hij test papa en mama om te kijken welke reactie er komt). Ok, de momentjes: Verstoppen achter de wc-pot, autootje in het gezicht van babybroertje gooien, hele golven water in het gezicht van babybroertje gooien (die zich verslikt uiteraard), op babybroertje staan/zitten/liggen als mama de kamer uit is of even niet kijkt. (Ja babybroer is vaak de pineut en die geeft geen kik en of ligt te lachen) Daarnaast het oneindig tijdrekken, nee niet accepteren en dat laten horen door te gillen als een griet en alles willen wat hij niet mag.

Ik heb vanavond even een rondje hard gerend om de peuterpuberfrustratie eruit te laten. Overigens zaten er ook weer leuke momenten tussen, momenten dat je eigenlijk niet moet lachen maar het stiekem toch doet als hij zijn brutale gezichtje op heeft en met de ‘air’ van een diva door het huis loopt. Of dat moment dat hij vandaag met een dode muis binnen kwam lopen. Hij had geen idee dat de muis dood was, dat heb ik hem maar verteld. Maar hij wilde hem niet in de buurt van zijn fiets hebben, dus die muis moest weg. Ik mocht het niet weggooien, dat ging hij echt zelf doen. Mijn kleine, slimme, stoere, knappe en soms tot in zijn botten gefrustreerde peuterpuber!

Peutergepuber

Een gedachte over “Peutergepuber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s