Slaapperikelen

Wij zijn er sinds dit jaar achter hoe goed het slaapgedrag van onze oudste eigenlijk altijd is geweest. Natuurlijk hebben we wel eens een nacht met hem opgezeten. Maar dat had eigenlijk altijd te maken met tandjes die doorkwamen. Vanaf 4 maanden sliep hij de klok rond. En nog steeds slaapt hij als peuterpuber bijzonder goed, zelfs als we hem een middagslaapje laten doen.

En toen was daar baby. In het begin weet je nog niet hoe het zal gaan. Iedere baby is regelmatig wakker. Die van ons sliep alleen niet veel overdag. En dat doet hij nog steeds niet. Nu, bijna 7 maanden later, slaapt hij minder dan zijn broer. Overdag doet hij 1 slaapje of 2 hele korten. Heeft hij dan niet meer nodig? Wij denken van wel, want als hij heel kort slaapt krijgt hij aan het eind van de dag last van chagrijn. Maar slapen als er andere dingen te beleven zijn? Echt niet!

In de nacht slaapt hij best goed. Hij wordt nog steeds wakker voor drinken, maar gaat dan wel gelijk weer slapen. Op zich is dat goed vol te houden, zolang hij er niet een extra wakker-momentje aan vast plakt. Dankzij de kleine zijn we er dus achter hoe goed en makkelijk we het eigenlijk altijd hebben gehad met de oudste. Ik ben er overigens stellig van overtuigd dat het vanzelf goed komt. Dus tot die tijd, slapen wij maar wat minder en blijven we proberen voldoende rust in te bouwen voor de baby.

Slaapperikelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s