Zesde ziekte

Daar is ie dan: de eerste besmettelijke ziekte in ons gezin (voor zover ik weet dan). De jongste heeft de zesde ziekte. Dit komt veel voor bij kinderen tussen de 6 maanden en 2 jaar en de baby dacht: “laat ik er maar gelijk mee beginnen, dan ben ik er vanaf”.

Het begon dit weekend met wat rampnachten. Wij dachten dat er nog meer tanden zaten te vervelen, maar ik kon niet echt iets zien of voelen. Wel was hij iedere twee uur wakker en was zijn temperatuur flink verhoogd. Eten en drinken ging maar mondjesmaat, waardoor we nog meer dachten dat het zeer deed in zijn kaak of keel. Papa en mama waren dus redelijk gesloopt. Paracetamol was even zijn grootste vriend.

Tot dinsdagavond het verlossende antwoord kwam. Nou ja het vermoeden werd bevestigd. Meneer zat namelijk over zijn hele borst, buik en rug onder de rode vlekjes. Hele kleine vlekjes die samenklonterde tot grotere rode plekken. Woensdagochtend zaten ze ook in zijn liezen en in zijn nek. Ik kan er gewoon aanzitten want hij voelt er niets van. En dus ben ik zo goed als zeker van mijn zaak. De zesde ziekte is ‘in the house’! Het fijne is dat met het verschijnen van de vlekjes het vervelendste gedeelte voorbij is. Als het goed is verdwijnen deze rode vrienden ook binnen een paar dagen en kan meneer deze ziekte van zijn scorekaart strepen. Alhoewel ik natuurlijk hoop dat er naast de waterpokken weinig van die kaart afgestreept zal worden!

Zesde ziekte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s