Het grote giswerk: tanden?

Wel zijn tanden, niet zijn tanden, toch wel zijn tanden? Dit is ongeveer mijn gedachtengang gedurende de dag met baby. Dit is namelijk de periode dat zijn eerste tandjes door kunnen komen. Momenteel kan ik er ook al zes zien doorschemeren. Maar er is nog niets boven water gekomen. De symptomen zijn er wel allemaal: kauwen, kwijlen, onbedaarlijk huilen, en de poepbroeken.

Zijn broer had bij vijf maanden zijn eerste tandje en iedere keer was dat weer drama. Maar dat was dan een nacht doorhalen en daarna was het tandje er. Bij de baby gaat het nu al wat langer, maar ik heb het idee dat er hier dadelijk een aantal tegelijkertijd komen. En dan snap ik het gekrijs best goed. Het enige wat momenteel helpt, wachten tot hij uitgeput is (eerder wil hij niet liggen), dan laten drinken (het voordeel van borstvoeding is dat dit liggend op bed kan) en dan, als hij in slaap is gevallen, in zijn eigen bed leggen. De nachten gaan tot nu toe nog redelijk goed. Overdag hebben we onze handen vol aan hem. Iets wat peuterpuber dan weer niet zo leuk vindt, maar gelukkig heeft mijn man vakantie en kunnen we het met zijn tweeën oplossen.

De verkoudheid van baby werkt ook niet mee. Tijdens het krijsen in de middag zag ik wat bloed in zijn mondje. Maar ik kon niet zien waar dit vandaan kwam. Ik heb nu twee opties: Of een tandje is aan het doorzetten, of hij schreeuwde zijn keel een beetje kapot. Het was in ieder geval een heel klein beetje. Maar als het dus de tandjes zijn, laat ze dan alsjeblieft snel doorzetten. Want hij heeft zijn portie ongemak nu wel weer gehad. Laat hem nu maar weer even de vrolijke baby zijn die we zo goed kennen.

Het grote giswerk: tanden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s