Zwangerschapspilates

Gisteren heb ik een jaar sporten rondom de zwangerschap afgesloten. Vorig jaar in juli begon ik met normale pilates om mijn lijf zo sterk mogelijk te houden tijdens de zwangerschap. Bij de eerste keer heb ik gekozen voor yoga. Erg fijn, ik heb er goede ademhalingstips aan over gehouden, maar deze keer wilde ik fysieker bezig zijn. Na de eerste zwangerschap is mijn rug namelijk helemaal vast gaan zitten en dat wilde ik zoveel mogelijk voorkomen.

Toen ik 17 weken zwanger was begon de fysiopraktijk in ons dorp met zwangerschapspilates. Ideaal, als eerste officiele lid begon ik samen met nog twee andere meiden aan deze ‘cursus’. Alle bekende pilatesoefeningen kwamen voorbij, maar wel aangepast aan zwangeren. Dus geen rechte buikspieren, en zo uitvoerbaar dat de buik niet in de weg zat. Ik had een bijzonder vlotte bevalling. Geen idee of het er mee te maken had, maar na een eerste bevalling met 4,5 uur persweeen, was een kwartier een verademing.

Daarna begon de volgende uitdaging: zo snel en goed mogelijk weer op de been zijn. De bevalling was vlot gegaan maar had daardoor wel wat gevraagd van mijn bekken. Na ongeveer 10 weken begon ik met hersteltraining bij dezelfde fysiotherapie. Tot gisteren, en inmiddels functioneert mijn lijf weer naar behoren. Sinds twee weken kan ik weer 20-30 minuten aan een stuk joggen en dus ga ik dat weer oppakken. De hersteltraining is dus volbracht, nu mag het rennen weer naar een ‘hoger’ niveau. Mocht je trouwens op zoek gaan naar zwangerschapspilates of hersteltraining? Kijk dan hier!

Zwangerschapspilates

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s