Slapen? Wat is dat?

Leuk, ik kan met deze kop twee verschillende insteken van mijn verhaal kiezen. Ga ik het over mezelf hebben (en mijn man) die door verschillende redenen steeds weer een gebroken nacht mogen ervaren, of over mijn baby die weigert te slapen als er iets te beleven is. Over mezelf schrijven kan ik altijd nog, de site heet Jongensjaren, dus laat ik het eens hebben over baby.

Inmiddels is hij bijna 6 maanden oud, en omdat ik al een zoon heb vergelijk ik ze regelmatig met elkaar. De oudste sliep door met 4 maanden en houdt nu nog steeds van slapen. Ok, hij wil nooit naar bed, maar als hij eenmaal ligt snurkt hij heerlijk door. Toen kwam daar nummer 2! En waar hij fysiek op zijn moeder lijkt, heeft hij ook de slaapgewoontes van zijn moeder. Als er namelijk iets te doen is, dan moet je dat bijhouden. Dus waarom zou je slapen?

Vandaag was het toppunt. Momenteel slaapt hij overdag al relatief weinig. Vaak in de middag een paar uurtjes, maar dan hebben we het ook wel gehad. Vandaag kwam het op welgeteld een half uurtje van 12:00 tot 12:30. Wegleggen was daarna geen optie meer, meneer krijste alles bij elkaar. Nu vermoeden we ook de komst van het eerste tandje (mede ingegeven door de regelmatige poepbroeken) en dat platliggen daarom geen optie voor hem is. Maar ik zag toch echt steeds rodere oogjes en zijn humeur ging er ook niet op vooruit. “Maar waag het niet me in bed te leggen mama”. Hij heeft het lang volgehouden. Het was dan ook wel een levendig dagje met een verjaardag en twee keer bezoek. Om 18:00 heb ik hem maar drinken gegeven vanwege een volhardende huilbui, en ein-de-lijk aan de borst viel hij in slaap. Ik ga hem daar voorlopig ook niet meer uit wakker maken. Laat hem eerst maar weer even bijtanken!

Slapen? Wat is dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s