Zelf leren zwemmen

Het was de afgelopen tijd in het nieuws: zwemlessen. Hoe leer je je kind zwemmen en vooral hoe snel? Snelzwemmen wordt namelijk steeds populairder maar zwemleraren en mensen van de KNZB zijn hier niet allemaal enthousiast over. Zwemmen moet je erin slijten en dat gaat niet met een snelcursus. Ik geloof dat ook, dat betekent niet dat een snelcursus niet kan. Maar dan is het wel handig als je van tevoren al vaker met je kind het water in bent geweest, zodat hij in ieder geval watervrij is.

Ik hoef me hier niet zo druk over te maken. Papa is namelijk zwemleraar en dus krijgt peuterpuber al vanaf kleins af aan kleine, speelse oefeningen in het water. Dat dit zijn vruchten afwerpt bleek zondag. We waren gaan varen en hadden de boot stil gelegd op een recreatieplas. Peuterpuber wilde graag zwemmen. Dus met zijn zwemvest en een speciale begeleidingslijn ging hij zelf het water in. Papa dropte hem dan naast de boot in het water en hij zwom zelf naar de achterkant van de boot om er daar weer op te klimmen.

Om zonder vest te zwemmen, zover is hij nog niet. Daarvoor moet hij echt nog veel meer oefenen. Maar hij heeft geen angst voor water en dieptes. Het levert in ieder geval een trotse mama op. Maar dat zal elke moeder herkennen die haar kind ziet zwemmen en zichzelf ziet redden in het water. Wanneer we op gaan voor een diploma? Geen idee, zover is hij nog niet. En dat hoeft ook niet. Laat hem nog maar lekker even aanploeteren in het water en er vertrouwd mee zijn, dan komt dat diploma vanzelf!

Zelf leren zwemmen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s