Kleedhokjes

Kleding winkelen met een peuterpuber is geen goed idee. Dat moet je gewoon niet doen. Maar ja, als moeder van zo’n 3-jarige doe je wel meer dingen waarbij je na afloop denkt: “Waarom dacht ik dat dit een goed idee was?” Ik ging dus ook niet weg met het idee om een kledingwinkel in te gaan. Ik moest even snel wat cadeautjes halen en een bestelling doen. Peuterpuber wilde graag met mij mee terwijl papa dan met baby de luiers weg ging brengen.

Zoals altijd gaan de eerste minuten met peuterpuber als een zonnetje. Hij mocht mee een kaart uitzoeken en helpen afrekenen. Bij de tweede winkel werd het al wat wispelturig: de Hema. Ik had zijn Skip Hop rugzak bij, hier zit een lijn aan zodat ik hem in de buurt kan houden. Maar hij was me voor en voordat ik alles bij elkaar had stond meneer al bij de kassa, aan de andere kant van de winkel. Bij de slijter leek het hem leuk om een rondje door de winkel te rennen. Ik hield mijn hart heel even vast, maar gelukkig luisterde hij heel snel naar mijn uitleg. Na een bestelling in een andere winkel wilde meneer naar de kerk. Ja, echt waar. Ik had onlangs met hem een kaarsje opgestoken en dat wilde hij weer doen. Ik had kleingeld, dus ach we lopen wel even de kerk binnen. Het kaarsje stond en Maria en baby Jezus waren de groeten gedaan en toen waren we klaar.

Maar toen bedacht ik me dat ik nog best iets feestelijks kon gebruiken voor het feest van die avond. Dus nog snel even een kledingwinkel in. In korte samenvatting is dit wat gebeurde: kind helpt mee uitzoeken, uitzoeken kan ook vanachter de kledingstukken, kind rent om de rekken heen, kind gaat mee in kledinghokje, kind gaat in ander kledinghokje, kind speelt verstoppertje en als toppunt: kind trekt gordijn weg van bezet kledinghokje! Een oudere man moest daarop hard lachen: “zo die is er vroeg bij”. En ook de vrouw in het hokje zei: “Ik heb zelf ook kinderen, dus ik weet hoe het werkt.” De verkoopster kon alleen maar hard lachen. Ik niet, en dat resulteerde in een heel nederige peuterpuber aan mij been. Goed, ik was geslaagd voor iets leuks. Maar voorlopig ga ik geen kleding meer shoppen zonder hulp om mijn kind in het gareel te houden!

Kleedhokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s