Te spannend of niet!

Vanwege mijn werk heb ik de mazzel dat ik met mijn gezinnetje altijd de Efteling in kan. Dan zul je wellicht denken: ‘dan ga je toch iedere week’? Nou nee. Het is nog best een stuk rijden, en ik vind dat het ook voor mijn kinderen bijzonder moet blijven (p.s.: hoe vaak ga jij na werktijd nog naar je werk? Precies!) Maar afgelopen week raakte peuterpuber niet uitgepraat over Pardoes, de Gelaarsde Kat en de kikkers van de Indische Waterlelies. Dus nadat beide jongens goed hadden geslapen besloten we peuterpuber te vertellen waar we naartoe gingen: de Zomeravond in de Efteling. Zo snel had ik hem nog nooit zichzelf zien aankleden….

Baby deed het gelukkig de hele avond goed, want die kan nogal onrustig zijn in de wagenbak waar hij bijna niet meer in past. Het eerste wat peuterpuber wilde doen was een achtbaan. Hij is nu zo’n 1.04 meter dus de enige achtbaan waar hij in mag is de bobslee. Ik vind dat nog best heftig voor een 3-jarige, maar hij vindt het geweldig. Bij veel attracties vindt er overleg plaats: voorstellen of niet, te spannend of niet, heftig of niet? Maar onze oudste geeft toch al snel aan wat hij zelf wil. In de Julianatoren gaat hij graag het spookhuis in, dus wilde hij ook hier in het Spookslot. Man dus met hem de donkere gang in, en ik naar de andere kant met de baby om ze bij de uitgang op te wachten. Dat had dus niet gehoeven. Na tien minuutjes kwam man met zoon via de andere kant aanlopen. Hij had de hele donkere gang doorlopen tot hij bij de rij kwam met wachtenden voor de show. Daar stonden bezoekers zelf spannende geluiden te maken, en dat was teveel van het goede. De show heeft hij dus niet gezien.

Opmerkelijk vond ik zijn spanning bij de live-optredens. Peuterpuber is gek op dansen en bewegen. Thuis en bij het Kinderdagverblijf doet hij niet anders. Maar in een vreemde omgeving staat hij stokstijf stil. Alleen als mama ook meedoet komt hij een beetje los. Dus je raad het al, ik heb de hele avond alle dansjes meegedaan. Aan het einde van de avond, ondanks zijn vermoeidheid, wilde hij niet naar huis. Wij vonden het welletjes. Hij uiteindelijk ook wel want hij had al zijn favorieten gezien: Pardoes, de Gelaarsde Kat, de kikkers, Jokie en als kers op de taart zijn grote vriendin Nina-Marie, ons bruidsmeisje die ook een avondje Efteling deed.

Te spannend of niet!

Een gedachte over “Te spannend of niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s