Tijdsmanagement

Het klinkt als een mooie bezigheid van een hoge pief, maar de realiteit is dat tijdsmanagement hoog op het takenpakket van iedere ouder staat. En dus ook hier. Wat doe ik, wanneer en wat betekent dit voor de kinderen. En op een gegeven merk je dat je kunt managen wat je wilt, het voetvolk (lees: de kinderen) zullen er altijd voor zorgen dat de planning de deur uit kan.

Vandaag kwam ik eindelijk toe aan een goede schrobbeurt van de badkamer. Ik ben namelijk al heel handig geworden in het snelle poetsen, maar af en toe is er meer nodig. Dit gaat wel ten koste van tijd met de kinderen. En dat vindt ik misschien wel het lastigste van alles. Maar vandaag regende het en zat peuterpuber lekker binnen te spelen met zijn vader terwijl baby wat lag te slapen. Mooi moment om dus even de poetsspullen tevoorschijn te halen.

Dat tijdsmanagement geldt trouwens niet alleen voor het poetsen. Ook het zien van vrienden en vriendinnen neemt af (gelukkig is er whats-app en Facebook) en het sporten. Nu ben ik wat dat laatste betreft redelijk streng voor mezelf. Ik moet minimaal twee keer in de week sporten omdat ik hier fysiek, maar ook mentaal heel veel baat bij heb. Ik merk opnieuw dat het eerste jaar van een kindje ervoor zorgt dat de planning alleen daar omheen draait. En het mooiste is, ik vind dat niet erg. Ik weet dat mijn goede vrienden er straks nog steeds zijn, dat schoonmaakklusjes niet weglopen en dat uiteindelijk mijn kinderen alle aandacht en liefde hebben gekregen die ze verdienen. Tijdsmanagement is dus prima, maar ik stel zelf de prioriteiten!

Tijdsmanagement

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s