5 maanden broers

Tijd vliegt, nog sneller dan bij de eerste. Dat blijkt, want gisterenavond realiseerde ik me pas dat de baby alweer 5 maanden is. Sinds een paar weken is er echte interactie tussen de twee jongens en dat is superleuk. Peuterpuber wilde zijn broer altijd al knuffelen voor bedtijd. Maar nu gaan ze ook echt samen spelen. Nou ja, peuterpuber geeft spulletjes aan en baby stopt die in zijn mond.

Peuterpuber vindt het vooral helemaal geweldig als zijn broertje naar hem lacht, en laat dat nu iets zijn waar baby heel goed in is! Dan hebben ze allebei de grootste lol. Overigens werkt dit ook andersom. Peuterpuber kan er namelijk helemaal niet tegen als baby onrustig of verdrietig hij is. Wat weer een uitdaging voor ons is, want dan heb je niet alleen een baby om te troosten maar ook een baldadige peuterpuber.

Ik snap nu ineens hoe het kan dat pakken yoghurt over de grond liggen, tafels vol gestift zijn en de tube zonnebrand/tandpasta compleet leeg geknepen. Dat heeft niets te maken met lakse ouders, maar alles met de peuterpuber die zijn momenten uitkiest om op die manier toch weer de aandacht van papa of mama te krijgen. Ook al betekent dit een retourtje trap. Ook hier kunnen wij trouwens om lachen, maar dan wel ’s avonds als we met zijn tweeën op de bank zitten en alles hier in huis in rust is.

5 maanden broers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s