Lieve mama, stoute mama

Het is leuk als je kind verbanden gaat leggen, zoals wat is goed en wat is fout. Onze peuterpuber is daar nu heel erg mee bezig. Dat leidt af en toe tot hilariteit, want gisteren zat plotsklaps mijn man op de trap. Hij was stout geweest, en dus moest hij van peuterpuber op de trap zitten. En net als bij zijn straf, mocht papa er pas af als peuterpuber hem kwam halen. Dit duurde trouwens best wel lang, maar ik heb een man met geduld.

Steeds vaker is peuterpuber bezig met wat goed en slecht is. En vooral wat hij goed en slecht vindt. Als hij iets moet van mij wat hij niet wil ben ik een stoute mama. Nog geen tel later wordt ik geknuffeld en ben ik een lieve mama. Overigens gebeurde dit zojuist weer toen ik hem erop betrapte de babykamer opgelopen te zijn terwijl hij moest gaan slapen. Schuldbewust en met grote tranen zei hij: “ik wil papa, jij bent stoute mama.”

Even terug naar het trapmoment. Gisteren vond hij dat ik en hij iets fout hadden gedaan en dus was het de taak van papa om ons tweeën op de trap te zetten. Grote lol natuurlijk want hij zat ineens samen met mama op de trap. Toen papa kwam vragen of we weer lief waren, riep hij heel hard “NEE”. Ik hoef niet uit te leggen dat we daar best wel een tijdje hebben gezeten.

Lieve mama, stoute mama

Een gedachte over “Lieve mama, stoute mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s