Buikschuiver

Ik heb drie jongens, en dus lees ik vaak met veel interesse blogs en verhalen van andere moeders met jongens. Een vaak voorkomend onderwerp zijn valpartijen. En de daarbij behorende attributen zoals pleisters, verband en misschien ook wel gips. Het is niet iets waar ik naar uit kijk. De Eerste Hulp hoop ik ver van mezelf en mijn kinderen vandaan te houden. Maar valpartijen horen erbij en dat merk ik nu al.

Onze peuterpuber is fysiek best een handige, maar daardoor probeert hij veel uit en soms gaat dat mis. Gisteren was hij aan het rennen op zijn crocs (gekregen van mijn ouders, want als ik ze zou kopen, keek mijn man me nooit meer aan). Super makkelijke schoenen om even snel aan te doen, maar ze zijn nog te groot en dan is rennen niet zo’n goed idee. Dus maakte peuterpuber een heuse buikschuiver over de tegels. En met alleen een zwembroek aan was er natuurlijk schade. Twee kapotte knieën, waarvan eentje flink en wat schaafsel op zijn buik. Voor dat laatste had hij geen oog want zijn knie bloedde, dus dat was het echte rampgebied.

Ik zal proberen te omschrijven wat er gebeurde toen wij daar een koud washandje op deden om de wond te spoelen en te koelen: Oeoeoeoeoeoe, Oeoeoeoeoe, neeeee, Oeeeee, auwauwauwauw, niet doen! En dat natuurlijk met dikke krokodillentranen. Nu is een schaafwond ook niet fijn en voor het slapen hebben we er dan ook even een pleister op gedaan. De volgende ochtend ging ik peuterpuber wakker maken, en hij werd vrolijk wakker. Totdat hij zijn knie zag…. Met trillende benen zei hij: mijn knie doet pijhijhiijhijn. De pleister mocht er dus ook echt niet af. De hele ochtend totdat hij bij het kinderdagverblijf was moest ik hem tillen, voorzichtig aankleden en zorgen dat die knie niet bewoog. Totdat hij bij zijn vriendjes was. Meneer ziet een fiets, rent erop af en fietst alsof er nooit iets is gebeurd. O ja en ’s avonds trots vertellen dat de pleister eraf is en dat hij er een sticker voor heeft gekregen.

Buikschuiver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s