Vergeetachtigheid

Ik wacht op het moment dat mijn hersenen weer gaan functioneren op de manier dat ik van ze gewend ben. Ze doen dat namelijk nog niet. Nu zit ik daar veelal mezelf mee in de weg. Op het werk niet op titels of artiesten kunnen komen. Of iets willen doen, maar na afleiding compleet vergeten wat dat ook alweer was (o, wat kan ik daar slecht tegen). Maar af en toe vergeet ik ook dingen die toch wel iets belangrijker zijn. Zoals vanochtend.

Morgen is het vaderdag, dus ik nog even snel met mijn peuterpuber op de fiets naar de stad. Het was lang geleden dat we met zijn tweeën op de fiets hadden gezeten. Toen we eenmaal aan het fietsen waren zegt peuterpuber tegen mij: “Ik pak jou goed vast mama. Want als we vallen, vallen we allebei.” Ik zeg: “Ja pak mama maar goed vast” (dat vind ik namelijk gezellig) “Als we vallen hebben we pijn”, zegt hij. “Ja dan hebben we inderdaad pijn”. “En dan moet er een koud washandje op”. (Dat had hij gisteren geleerd nadat hij was gestruikeld en hij er een warm washandje op wilde…..) Nu vond ik niets vreemd aan dit gesprek totdat we afstapten in de stad. Ik maak eerst zijn bandjes bij zijn voeten vast en wil beginnen aan de sluiting die over zijn schouders loopt. Wil beginnen, want die zit er niet. Ik ben gewoon gaan fietsen met mijn kind alleen vast met zijn voeten in het kinderstoeltje. Dat verklaarde dus ook waarom hij mij de hele rit goed vast hield.

OK, nu zal hij er echt niet zomaar uitvallen met een rugleuning en de rug van mama waar hij tussen zit. Maar waren we gevallen dan was het natuurlijk wel een ander verhaal geweest. Ik ben dus toe aan een reset en update van mijn hersenen. Ze zeggen wel eens ‘negen maanden op, negen maanden af’. Ik zit nu op 4,5 maand, dus halverwege. Ik weet niet wanneer in je zwangerschap die vergeetachtigheid begint, maar ik ben er nu wel klaar mee. Wat mij betreft worden alle hersenfuncties vanaf nu weer ten volle benut!

Vergeetachtigheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s