Omrollen

De baby rolt om. Dat doet hij sinds dat hij 4 maanden en 1 dag oud is. Ruim een maand sneller dan zijn broer. Nu wisten we dat hij heel sterk is, en het is onwijs leuk om te zien hoe snel hij zich ontwikkelt. Toch merken we nu ook de nadelen. Omdat baby zo snel aan het draaien is, doet hij dit ook in zijn bed. Het terugrollen, van buik naar rug, is echter nog niet onder de knie. En dus is er een nieuw moment van onrust in de nacht. Want als hij niet naar zijn zin ligt dan laat hij dat weten ook.

De nachten zijn momenteel sowieso gebroken. Eigenlijk sinds de vakantie ruim een maand geleden. Eerst door de kou in de tent, toen door de warmte in het huis. Met die warmte kunnen we het woord tropenjaren wel heel letterlijk nemen. We wisselen de nachtwandelingetjes aardig af. Maar als baby het echt op een schreeuwen zet, dan wordt peuterpuber ook wakker en zijn we beide de pineut. Omdat ik twee weken geleden weer aan het werk ben gegaan is slaap een groot goed, maar ik leg me maar neer dat dit voorlopig ook een schaars goed zal zijn.

Ook bij mij komt de vraag regelmatig voorbij of baby al doorslaapt. Nee dus. En meerdere keren per nacht wakker worden is helaas geen unicum. Maar hoe chagrijnig ik ook wakker kan worden omdat hij zich laat horen, dit verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra hij me lachend aankijkt. Hij weet zijn vader en moeder goed te bespelen.

Omrollen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s