Kus je kind!

Vanochtend viel voor de tweede keer mijn mond open over een bericht rondom de Beckhams. Vorige keer was het een foto van Victoria Beckham die haar jongste dochter op de mond zoende, deze keer was het David die hetzelfde deed. En beide keren kwam er een stortvloed van reacties op hun Instagram. Want, let op, ze kusten hun eigen kind op de mond. Verschrikkelijk! Ik vraag me serieus af of de mensen die hier commentaar op geven ooit zelf kinderen hebben gehad, en wat er dan mis met je is als je denkt dat het kussen van je eigen vlees en bloed op de mond ook maar iets te maken zou hebben met iets anders dan pure liefde.

Je raad het al, ik kus mijn twee jongens ook op de mond. Ik kus ze ook op hun voorhoofd en op hun wang trouwens. Het ligt er maar aan hoe de situatie is. Staat zoonlief recht met zijn gezicht tegenover mij, dan ga ik zijn gezicht niet draaien om een kus op zijn wang te geven. Hij kust trouwens net zo graag terug (en heel vaak met speen ertussen).

De meeste rare redenen komen voorbij om je kind niet op de mond te kussen. De twee belangrijkste: het zou iets seksueels hebben (sorry, zijn dit dezelfde mensen die niet tegen borstvoedende vrouwen kunnen omdat ze daar zelf rare gedachtes bij krijgen?) en je kind zou er ziek van worden. Ik hoop dat deze mensen hun kinderen ook niet vastpakken nadat ze in hun handen geniest hebben en dat de kindjes ook niet naar een opvang gaan, want stel je voor dat ze verkouden worden (baby’s worden trouwens het eerste jaar tussen de 10 en 12 keer verkouden). Ik draai er niet omheen, ik vind mensen die commentaar hebben op de Beckhams, en indirect op heel veel andere ouders, suf en eigenlijk ook een beetje liefdeloos. Ik kus mijn kinderen op de mond, o ja en ik kus mijn moeder af en toe ook op de mond. Ik hou namelijk van haar, en ik hou van mijn jongens!

Kus je kind!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s