Laatste verlofdag

Het is zover. Dit was mijn laatste dag van mijn verlof. Nou ja eigenlijk van mijn extra vakantiedagen die ik na mijn bevallingsverlof had opgenomen. Morgen gaat het ‘gewone’ leven weer beginnen. En heel veel mensen hebben al aan me gevraagd of ik er zin in heb, in het werken. Dat is zo ontzettend dubbel. Ja ik heb zin om te werken, ik maak radio, misschien wel het leukste vak dat er is. Nee, ik heb geen zin om die kleine ‘weg te brengen’. Hij is nog zo klein…

Ik zou een goed pleidooi kunnen houden voor verlof van een half jaar tot een jaar. Omdat ik vind dat een kind eigenlijk pas bij zijn moeder weg kan zodra deze met normale voeding mee kan doen. Ik zou dus het liefste thuis zijn totdat die kleine alleen nog maar een ochtend- en een avondvoeding van mij nodig heeft. Maar helaas, zo werkt het niet. Niet in Nederland tenminste. En ik kan me voorstellen dat een werkgever ook niet blij wordt van werknemers die zo lang weg zijn. Toch heeft een kind daar baat bij denk ik. Een andere optie zou zijn om je kind mee te nemen naar het werk. Vroeger gebeurde dat vaker. Helaas gaat dat met mijn werk niet. Ik kan de baby niet uitleggen dat ik live in de uitzending zit. Dan zijn er ook nog werkgevers met opvang bij het bedrijf. Dan kun je ‘live’ voeden op het werk. Helaas is dat bij mij niet het geval.

We gaan morgen dus aan de slag. Genieten van het radiomaken en tussendoor het noodzakelijke kolven zodat de kleine man voorlopig krijgt waarvan ik denk dat hij dat nu nog heel hard nodig heeft. Hopelijk schiet de dag een beetje op en heeft de kleine man het net zo leuk als tijdens zijn proefdagje. Want als hij het net als zijn broer daar naar zijn zin heeft, dan ga ik ook een stuk vrolijker naar mijn werk. Ik heb genoten van het afgelopen half jaartje met mijn jongens thuis. Nu weer aan de slag zodat peuterpuber trots kan zeggen dat dat zijn mama is op de radio.

Laatste verlofdag

2 gedachtes over “Laatste verlofdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s